Massive trægulve

Vi tilbyder et bredt udvalg af massive trægulve, herunder den traditionelle stavparket / sildebensparket og massiv plank. Også gulvtypen mosaikparket, højkantsparket samt klodsegulv / endetræsgulv høre til under kategorien massive trægulve.
 
Massive trægulve er lavet af træ hele vejen igennem, hvilket betyder at gulvet har et slidlag, der kan slibes mange gange, hvis skade eller slitage opstår. Massive trægulve er yderst hårdføre gulve, og det er ikke ualmindeligt, at de holder hele livet.
Gulvplanker til massive trægulve
Træplanker til massive trægulve

Massiv plank

Massive plankegulve leveres i faldende længder med not og fer på alle 4 sider. Leveres med fasede eller skarpe kanter. Vi anbefaler direkte montage på strøer, men plankerne kan også skrues eller fuldlimes med egnet parketlim direkte på et afrettet, tørt undergulv af beton, spånplade eller krydsfiner.

Massiv plank med skarpe kanter leveres ubehandlet og skal efter montage slibes og overfladebehandles fx med olie eller lak. Massiv plank med microfas på siderne kan leveres med en færdig overfladebehandling. Tykkelse 15 eller 21 mm og bredder op til ca. 200 mm.

Træsorter: Eg, ask, rødeg, canadisk ahorn, kirsebær, valnød, merbau, jatoba.

Trappe med massiv trægulv i mosaikparket

Massiv mosaikparket

Mosaikparket er en traditionel parkettype, der består af 8 mm massive stave i størrelsen 23 x 160 mm. De enkelte stave monteres på net (ca. 320 x 640 mm) i forskellige mønstre. De mest almindelige mønstre er engelsk forband, parallel forband, sildeben og rude. Mosaikparket skal fuldlimes til et afrettet og tørt undergulv af beton, spånplade eller krydsfiner.

Kan med fordel kombineres med andre gulvbelægninger, da tykkelsen kun er 8 mm. Mosaikparket leveres ubehandlet og skal efter montage fuldspartles, slibes og overfladebehandles med enten olie eller lak.

Træsorter: Eg, ask, bøg, rødeg, birk, canadisk ahorn, kirsebær, valnød, merbau, jatoba, wenge, doussie og mahogni.

Gulvplanker til massive trægulve

Massiv stavparket

Massiv stavparket er enkeltstave. Stavene er rektangulære med fer og not. Stavparket fremstilles af de traditionelle europæiske træarter som eg, ask, rødeg, røget eg og bøg, samt af en række oversøiske træarter, fx amerikansk kirsebær og valnød, canadisk ahorn, merbau, jatoba og wengé.

Dimension på stavene er 350-500 mm lange og 70 mm brede. Tykkelsen er normalt 16 eller 22 mm. Stavene kan også leveres som højre/venstre stav til mønsterstav som benyttes til fx sildebensparket eller kvadrater.

Massiv stavparket skal normalt fuldlimes til et afrettet og tørt undergulv. Efter montagen skal gulvet slibes og efterbehandles.

Massiv trægulv lagt i sildebensparket

Massiv sildebensparket

Det traditionelle stavparket med venstre og højre stave til sildebensmønster. Leveres i 10, 16 eller 22 mm tykkelse. Skal fuldlimes med en egnet elastisk parketlim direkte på afrettet og tørt underlag af beton, spånplade eller krydsfiner.

Sildebensparket leveres ubehandlet og skal efter montage afslibes og overfladebehandles. Vi tilbyder også sildebensparket i storformat XL som forener det klassiske sildebensmønster med plankegulvets storformat eller i fransk sildebensmønster (Chevron).

Træsorter: Eg, ask, canadisk ahorn, kirsebær, bøg, birk, valnød, wenge, merbau, jatoba, rødeg, røget eg.

Rum med massiv trægulv af træklodser

Massiv klodsegulv/endetræ

Klodsegulv består af retvinklede træklodser som lægges med fiberretningen lodret. De fuldlimes med en egnet parketlim direkte på et afrettet og tørt undergulv af beton eller et stift træpladeundergulv. Lægning i sand er også mulig ved min. 80 mm tykkelse.

Klodserne fås i to kvaliteter. DIN 68702 RE til bolig. DIN 68702 WE til industri. Klodsegulv bliver hovedsagligt lagt i rum med megen trafik som kontorer, værksteder, forsamlingslokaler og lignende. De enkelte klodser leveres ubehandlede i rækker. Efter montage skal de slibes og overfladebehandles. Vi anbefaler en fuldspartling efter afslibning.

Træsorter: Fyr, gran, douglasgran, lærk, eg, ask, røget eg, ahorn og birk.

Rum med massiv trægulv i højkantsparket

Massiv højkantsparket

Højkantsparket leveres i rækker i størrelsen 160 x 230 mm. Med en tykkelse på 10/16/23 mm kan højkantsparket anvendes i alle boligens rum. Gulvet har slidstyrken til fx. kontorbyggeri, institutioner, udstillinger og museer med megen trafik hver dag.

Højkantsparket produceres i mange træsorter samt i forskellige stavbredder. Med højkantsparket har man muligheden for at få et slidstærkt, spændende og prisbilligt gulv. Højkantsparket leveres ubehandlet og skal efter montage, slibes, spartles og overfladebehandles med enten olie eller lak.

Træsorter: Eg, ask, rødeg, røget eg, canadisk ahorn, kirsebær, bøg, teak, valnød, jatoba, merbau.

Trætrappe som del af massiv trægulv

Terrasseplank softline®

Eksklusive terrasseplanker med smart-patenteret clipssystem. Nu kan du få en flot og eksklusiv træterrasse uden synlige skruer. norparquet er eneforhandler i Danmark af det unikke clipssystem Softline. Det nye system gør utallige tidskrævende forboringer og synlige skruer unødvendig, da terrasseplankerne monteres med den patenterede clips. Samtidigt forhindrer clips-systemet, at terrasseplankerne har direkte kontakt med fugtige strøer, hvilket sikrer en god ventilation og derved bedre holdbarhed af terrasseplankerne.

Træsorter: Ipe, cumaru, merbau, teak, padouk, bambus og varmebehandlet ask